Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

اساسنامه کمیتۀ صلح افغانستان

صلح در پندار

 صلح در گفتار

 صلح در کردار

فهرست

الف) آرمان ها 1

ب) اهداف.. 1

ج) شکل حقوقی. 1

د) عضـــویــت.. 2

هـ) تشکیلات و طرز ادارهٔ کمیتهٔ صلح افغانستان. 2

i.مؤسس کمیتهٔ صلح   3

ii.شورای عالی (Members’ Assembly): 3

iii.هیــــئت مــــدیـــره (Executive Board): 4

iv.مسئول امور مالی:    6

v.مــدیــــر عـــــامل (Executive Officer): 7

vi.گروپ‌های کاری-مشورتی (Consulting Working Groups): 8

vii.اعضـــای افتخـــــاری (Honorary Members): 8

و- نمایندگی‌های کمیتۀ صلح: 9

ز- تاریخ اعتبار، تعدیل اساسنامه و ختم کار کمیتهٔ صلح. 9

ح- شعار کمیتهٔ صلح. 10

 بسم الله الرحمن الرحيم

اساسنامۀ کمیتۀ صلح افغانستان

 الف) آرمان ها

دفاع از استقلال و تمامیت ارضی افغانستان، تحکیم وحدت ملی و مردم سالاری، تأمین صلح و عدالت، احترام به کرامت بشری، مبارزهٔ مدنی در جهت احقاق حقوق مردم، و مجادله علیه هر نوع فساد و قانون شکنی.

ب) اهداف

سعی همه جانبه و دوامدار در راه:

  1. برقراری صلح دایمی، تشکیل نظام سیاسی همه شمول، انتخابات آزاد و عاری از تقلب، و تأمین حاکمیت قانون در سراسر افغانستان.
  2. تشویق مردم و حلقه‌های سیاسی افغانستان به مذاکره، مفاهمه، همدیگر پذیری، پرهیز از خشونت، تحمل، و گذشت متقابل.
  3. توسعۀ تعلیم و تربیۀ مدنی، ترویج و تعمیم علوم طبیعی و اجتماعی قابل دسترسی برای همه شهروندان افغانستان.
  4. دفاع از حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و کودکان، در افغانستان.
  5. جلب و جذب کمک‌های اقتصادی به شمول کمک‌های بشری و انکشافی برای مردم افغانستان.
ج) شکل حقوقی

کمیتــــهٔ صلـــح افغانستـــان نهــــاد قـــانونی غیـــر وابستــــه‌ای است کـــه در ایالات متحــــدهٔ امریکا مطـــابق قانـــــون به حیــث ســـــازمان غیــــردولتی رفاه اجتماعی (Social Welfare Organization) ثبت شده است. کمک‌های پولی و غیرپولی اشخاص و سازمان‌های علاقمند به فعالیت‌های این کمیته، بر اساس قانون ایالات متحده، از معافیت مالیاتی در سطح فدرال برخورداراند.

د) عضـــویــت

  1. همــه افراد و مؤسسات افغانی داخل و خارج از کشور و اشخاص حقیقی و حکمی سایر ممالک جهان می‌توانند از طریق اعلام پابندی به اصول مندرج در اساسنامه و مرامنامهٔ کمیتهٔ صلح و پرداخت حق العضویت سالانه، عضویت کمیتۀ صلح را کسب کنند.
  2. کمیتۀ صلح، عضویت در این کمیته را تشویق نموده و از همه افغان‌های مقیم در داخل و خارج از کشور دعوت به عمل می‌آورد تا با پیوستن به این کمیته وظیفهٔ اخلاقی-ملی خود را در برابر مردم افغانستان ایفا نموده و در امر فراهم آوری زمینه‌های صلح و رفاه در کشور همکاری نمایند.
  3. کمیتۀ صلح یک نهاد مستقل، غیروابسته، همه شمول و مردمی است و عضویت همه اقشار و نهادهای مردم افغانستان را، بدون هرنوع تبعیض و تفاوت، خیر مقدم می‌گوید.
  4. علاقمندان عضویت در کمیته، درخواستی و حق العضویت سالانهٔ خود را به آدرس رسمــی کمیتـــهٔ صلح ارسال می‌دارند. درخواستی عضویت متقاضیان توسط هیأت مـــدیرۀ کمیتهٔ صلح مطالعه و مورد تأئيد و یا رد قرار گرفته و به درخواست کننده رسماً اطلاع داده می‌شود.
  5. اعضــای جدید شورای عالی پس از دو سال عضویت و پرداخت حق العضویت سالانه، می‌توانند برای انتخاب در هیأت مدیره کاندید شوند.
  6. عضویت و ترک عضویت در کمیتۀ صلح کاملاً اختیاری و تابع شرایط مندرج در این اساسنامه می‌باشد.
  7. دوام عضویت در کمیتۀ صلح مشروط به پرداخت حق العضویت سالانۀ اعضأ و پابندی آن ها به اصول اساسی/اخلاقی این كميته است.
  8. آنانی که عضویت کمیتۀ صلح را کسب می‌کنند، پابند اصول مندرج در اساسنامه و مرامنامهٔ کمیته می‌باشند. کسانی که بر اصول و ارزش‌های مندرج در اساسنامه و مرامنامهٔ کمیتهٔ صلح پا می‌گذارند، عضویت خود را در کمیته از دست می‌دهند.
  9. اعضای کمیتۀ صلح اجازه ندارند جهان بینی و مفکوره‌های سیاسی شخصی و یا گروهی خود را بر سایر اعضأ تحمیل و یا چنین جهان بینی و مفکوره ها را از آدرس کمیتهٔ صلح تبلیغ نمایند.
هـ) تشکیلات و طرز ادارهٔ کمیتهٔ صلح افغانستان

کمیتـــهٔ صلـــح افغانستان نهاد آزادمنش، مردمی و همه شمولی است که به منظور خدمت در راه برقراری صلح پایدار، تشکیل حکومت عادل و فراگیر، و کمک به پیشرفت اقتصادی/اجتماعی افغانستان تشکیـــل شده است. همه اجراآت، تصامیم، و فعـالیت‌های کمیتــهٔ صلح بر اصول فکری و رهنمودهای عملی مندرج در اساسنامه و مرامنامهٔ كميته و اراده جمعــی  اعضــای آن استوار است. به منظور ایجاد سهولت در اجراآت، و تمثیل هرچه دقیق تر ارادۀ جمعی اعضا، شیوهٔ کار، تصامیم، و فعالیت‌های کمیتهٔ صلح افغانستان بر  تشکیلات و رهنمودهای آتی استور می‌باشند:

  1. مؤسس کمیته
  2. شورای عالی
  • هیئت مدیره
  1. مسئول امور مالی
  2. مدیر عامل
  3. کمیته‌های کاری
  • اعضای افتحاری
i.          مؤسس کمیتهٔ صلح

مــؤسس کمیتهٔ صلح افغانستان آقای ایام الدین ایام بوده است که  مقام ناظر عمومی کمیته را داشته، بدواً مفکورهٔ ایجاد چنین کمیته را پی‌ریزی نموده، در راه تشکیل و فعال ساختن آن قدم برداشته، و کمیته را  در مــراجــع قـانونی ایالات متحده به ثبت رسانیده است. مؤسس کمیتهٔ صلح، عضو دایمی هیأت مدیره بوده و وظیفه دارد تا سلامت اجراآت و انطباق فعالیت‌های کمیته با اصول مندرج در اساسنامه و مرامنامهٔ کمیته را تأمین و تضمین نماید. در صورت وفات، علالت جسمی، و یا استعفای مؤسس از این مقام، شورای عالی کمیته یکی از همفکران/همکاران نزدیک او را به منظور تدوام سالم کار کمیته به حیث ناظر عمومی (با صلاحیت‌های مشابه به صلاحیت‌های مؤسس) انتخاب خواهد کرد. مسئولیت حقــوقی تصامیم و اقدامات عملی کمیتـه بــه عهــدهٔ هیــئت مدیرهٔ کمیته می‌باشد. مؤسس کمیته صلاحیت دارد که در صورت عدم فعالیت و یا عدول کمیته از اصول و اساسات مندرج دراساسنامه و مرامنامه، در مشوره با اکثریت شورای عالی، به انحلال قانونی کمیته اقدام نماید و یا آن را با سازمان اجتماعی/رفاهی مشابه دیگری ادغام نماید.

ii.          شورای عالی (Members’ Assembly):

  1. شورای عالی کمیتهٔ صلح به حیث عالــی ترین مرجع تصمیم گیری کمیته اجرای وظیفه می‌کند.
  2. شورای عالی متشکل از کلیه اشخاص طبیعی و حکمی‌ای است که عضویت کمیته را پذیرفته، اصول فکری و رهنمودهای عملی/رفتاری کمیته را رعایت نموده، و در امر پیشرفت اهداف کمیته فعالیت و همکاری می‌کنند.
  3. شورای عالی سالانه یک بار (در پایان ســال مـــالی = پایان سال هـ-ش مطابق ۲۰مــارچ ســال عیســـوی) به طــور حضوری و یا با استفاده از وسایل معلوماتی الکترونیکی (انترنیت) جلسه نموده، تصامیم، فعالیت ها و مخارج کمیته را مورد بحث قرار داده و به تصویب می‌رساند. در بدو فعالیت کمیتۀ صلح، شورای عالی می‌تواند به منظور تدویر امور ابتدایی کمیته، ماهانه تشکیل جلسه نماید.
  4. ریاست جلسات شورای عالی را رئیس کمیتۀ صلح به عهده خواهد داشت مگر این که او این وظیفه را به عضو دیگر هیات مدیره تفویض نماید.
  5. ستراتیژی کاری و برنامه‌های طویل المدت کمیتۀ صلــح تــوسط شورای عالی مطالعه، تحلیل و تجزیه شده و با اکثریت آرا به تصویب می‌رسند.
  6. اعضای تازه واردی که در طول سال عضویت کمیتهٔ صلح را کسب می‌کنند، در جلسهٔ شورای عالی توسط هیأت مدیره خوش آمدید گفتـه شده و به سایر اعضا معرفی می‌شوند.
  7. مبلـــغ حــق العضویت کمیتهٔ صلح سالانه توسط رأی شورای عالی تعیین و تعدیل می‌شود. پیشنهاد تعدیل در این زمینه توسط هیأت مدیره به عمل می‌آید.
  8. جلســات فــوق العــادهٔ شورای عالی بنا بر ضرورت و یا بنا بر تقاضــای تحـریری اکثــریت (۵۰ فیصد جمع ۱) شورای عالی توسط هیأت مدیره دایر می‌گردد. تقاضای جلسه ی فوق العاده باید در مدت کم تر از یک ماه از تاریخ تقاضا جنبهٔ عملی اختیار نماید. نصاب ضروری شورای عالی به منظور تصمیم گیری، ۶۰٪ اعضای مجموعی شورای عالی می‌باشد.
  9. اکثریت حضوری ۶۰ درصد شورای عالی می‌تواند اساسنامه و مرامنامهٔ کمیتهٔ صلح را تعدیل نماید، به تغییر نام کمیته اقدام کند، و یا انحلال کمیته را با دریافت توافق مؤسس (ناظر عمومی) کمیته، اعلام نماید.
iii.          هیــــئت مــــدیـــره (Executive Board):

  1. هیـــئت مدیرۀ کمیتۀ صلح ارگان سیاستگذاری/اجرایی‌ای است که تصامیم و سیاست‌های لازم را در موازات و به منظور تحقق آرمان ها و اهداف کمیته طرح نموده و در عمل پیاده می‌کند.
  2. در مرحلهٔ تشکل کمیتۀ صلح، اعضای هیئت مدیره توسط مؤسس کمیته انتصاب می‌شــوند. مؤسس کمیته صلاحیت دارد که تعداد هیأت مدیره را بنا بر ضرورت‌های توسعوی کمیته تعیین نماید.
  3. یک سال پس از تاریخ تصویب این اساسنامه (۲۹ می‌سال ۲۰۲۲) اعضای انتخابی هیئت مدیرۀ جدید توسط شورای عالی انتخاب می‌شوند.
  4. هیئت مـدیره شامل مؤسس (عضو دایمی)، رئیس، مسئول امور مالی، و اعضای انتخابی هیئت مدیره می‌باشد.
  5. همه اقدامات و تصامیم هیئت مدیره تابع اصول مندرج در اساسنامه و مرامنامۀ کمیته بوده و با اکثریت سادهٔ اعضای هیئت مدیره اتخاذ می‌شود.
  6. هیـــئت مـــدیره در برابر شورای عالی کمیتهٔ صلح پاسخگو است و مسئولیت برنامه ریزی، رهبری سالم، اجرای امور کمیته، و پذیرش اعضای جدید را به عهده دارد.
  7. اعضای انتخابی هیئت مدیره هر دو سال از طریق رأی آزاد و سری شورای عالی (به طور حضوری یا مجازی) برای مدت دو سال انتخاب می‌شوند.
  8. هیئت مدیره الی ده روز بعد از انتخاب، رئیس و مسئول امور مالی کمیته را از بین خود انتخاب و اعلام می‌نماید. در صورتی که اعضای هیئت مدیره در این مدت نتوانند در امر انتخاب رئیس و مسئول امور مالی به اجماع برسند، شورای عالی بار دیگر جلســه نمــوده و اعضای انتخابــی جدید هیئت مدیره را سر از نو انتخاب می‌نماید.
  9. رئیس هیئت مدیره وظیفه ی نمایندگی از کمیته ی صلح در برابر مراجع بیرونی را به عهــده دارد. رئيس هیــئت مــدیره می‌تواند، در صورت ضرورت، وظیفه نماینده گی بیرونی را به عضو دیگر و یا سایر اعضای هیئت مدیره بسپارد.
  10. هیئت مدیره صلاحیت دارد که در صورت تخطی و خلاف رفتاری عضو کمیته از اصول مندرج در اساسنامه و مرامنامۀ کمیته، به عضویت او در کمیته خاتمه بخشد.
  11. هیئت مدیره به طور عادی هر ماه یک بار جلسه می‌نماید، اجــراآت مــدیر عامل را مورد بررسی و تصــویب قرار می‌دهد، و هدایات کاری ماه پیش رو را به مــدیر عـــامل ابلاغ می‌کند. ریاست جلسات هیئت مدیره را رئیس این هیئت به عهده دارد. رئیس هیئت مدیره می‌تواند در صورت معاذیر صحی، مسافرت، و یا مصروفیت‌های شخصی ریاست جلسات را مؤقتاً به عضو دیگر هیئت مدیره تفویض نماید. رئيس هیأت مدیره می‌تواند در صورت ضرورت، جلسهٔ فوق العادهٔ هیئت مدیره و یا شورایعالی را دایر نماید.
  12. هیئت مدیره وظایف خود را به گونه ی افتخاری انجام می‌دهد و واجد هیچ نوع پرداخت معاش، امتیاز، و یا حق الزحمه نیست. معلومات ارائه شده در مجالس هیئت مدیره ملکیت خصوصی کمیته پنداشته می‌شوند و هیچ عضو هیئت مدیره اجازه ندارد از چنین معلومات برای مقاصد پولی و یا غیرپولی شخصی خود استفاده به عمل آورد. رئیس و یا اعضـــای هیئت مدیره و یا اعضای خانوادهٔ آن ها به هیچصورت اجازه ندارند از فعالیت ها و یا قراردادهای کمیتهٔ صلح منفعت شخصی کسب نمایند.
  13. در صورتی که عضو هیئت مدیره به طور متناوب و بدون عذر موجه در سه جلسهٔ هیئت مدیره شرکت ننماید، رئیس هیئت مدیره موظف است عضویت او را در هیئت مدیره به تعلیق انداخته و این اقدام را به اطلاع سایر اعضای هیئت مدیره برساند. هیئت مدیره می‌تواند با ۵۰ جمع ۱ درصد رأی اعضای هیئت، عضویت عضو غایب را در هیئت مدیره منقطع سازد.
  14. مصارف حد اقلی مسافرت‌های رسمی-کاری اعضــای هیــئت مدیره، در صــورت لــزوم و امکان، از خزینۀ کمیته پرداخته می‌شود.
iv.          مسئول امور مالی:

  1. مسئول امور مالی کمیتۀ صلح عضو هیئت مدیره بوده و توسط انتخابات داخلی هیئت مدیره برای دورهٔ دو سال انتخاب می‌شود.
  2. حساب بانکی و امور مالی کمیتهٔ صلح توسط مسئول امور مــالی تدویر و تنظیـــم می‌شود.
  3. مسئول مالی کمیتهٔ صلح مسئولیت‌های ذیل را به عهده دارد:
    1. نظارت دقیق بر هزینه ها و ثبــت منظــم عواید و دارایی‌های کمیته (همه هزینه ها و عواید کمیته باید به رویت رسید‌های کتبی/بانکی در سیستم حسابداری کمیته ثبت و راپور داده شوند)؛
    2. ارائــۀ راپــور وضــع مالــی کمیته در مجالس مـــاهانهٔ هیــئت مدیره؛
    3. ترتیب بیلانس مالی ســالانهٔ کمیتــه توسط موسسهٔ حسابداری مستقل (Independent accounting firm)
    4. راپور دهی دقیق مالیاتی به مراجع مالیاتی فدرال و ایالتی ایالات متحده.
    5. ارائهٔ راپور مالی سالانهٔ کمیتــه به شورای عالی.
    6. دریافت تصدیق و تصویب شورای عالی در باره راپور مالی سالانهٔ کمیته.
  4. عواید و هزینه‌های کمیتۀ صلح تابع اصول ذیل اند:
    1. عواید کمیتهٔ صلح از طریق پرداخت حق العضویت اعضا و دریافت اعانه‌های علاقمندان کمیته به دست می‌آید.
    2. عواید کمیتهٔ صلح محض برای پیشبرد اهداف صلح جویانهٔ کمیته به مصــرف رسیـــده و هیچ فردی حق مصرف و یا تصرف شخصی بر آن ها را ندارد.
    3. چک‌های بانکی و مصارف کمیتهٔ صلح الی ۱۰۰۰ دالر امریکایی توسط مسئول مالی و یا رئیس کمیته امضا شده و قابل اجرا می‌باشد.
    4. مصارف الی ۵۰۰۰ دالر امریکایی توسط رئیس هیأت مدیره امضا شده و در مجلس عادی ماهوار هيات مديره به اطلاع هیات نامبرده رسانیده می‌شود.
    5. مصارف بالاتر از ۵۰۰۰ (پنج هزار) دالر امریکایی به تصویب اکثریت اعضای هیأت مدیره نیاز دارد.
    6. مسئول امور مالی کمیتۀ صلح، در مشوره و موافقت با سایر اعضای هیأت مدیره، مسئولیت اجرا و پرداخت وجوه مالیاتی کمیته را به عهده دارد.
    7. مسئول مالی کمیته و سایر اعضای هیأت مدیره، به طور دسته جمعی، مسئولیت سلامت مالی و حفظ دارایی‌های کمیته را به عهده دارند.
    8. مسئول مالی کمیته مکلف به بازپرداخت وجوهی است که بدون مشورهٔ رئیس و یا تصویب هیأت مدیره به مصرف رسیده اند.
v.          مــدیــــر عـــــامل (Executive Officer):

  1. مدیر عامل کمیتهٔ صلح فرد مسلکی‌ای است که تدویر امور اداری، مکاتبات، حفظ و برقراری تماس‌های مسلکی، مجالس جمع آوری اعانات، تبلیغات، حضور در رسانه ها و لابی گری کمیته را به عهده دارد.
  2. در صورتی که چنین شخصی در جمع اعضای کمیته وجود نداشته باشد، هیئت مدیره می‌تواند شخص مسلکی‌ای را بدین وظیفه بگمارد. معاش و سایر حقوق مدیر عامل توسط رئيس هيئت مديره تعیین شده و به اطلاع هيئت مديره رسانیده می‌شود.
  3. در صورتی که کمیتهٔ صلح فاقد پول کافی غرض استخدام مدیر عامل مسلکی باشد، هیئت مدیره یکی از اعضای کمیته را با درنظرداشت نیازهای مسلکی، به طور افتخاری به این وظیفه می‌گمارد. هزینه‌های کاری مدیر عامل افتخاری، در صورت وجود امکانات مالی، توسط کمیته پرداخته می‌شود.
vi.          گروپ‌های کاری-مشورتی (Consulting Working Groups):

  1. گروه‌های کاری-مشورتی کمیتهٔ صلح متشکل از اعضای دایمی، اعضای افتخاری و شخصیت‌های مسلکی خارج از کمیته می‌باشند.
  2. کمیته‌های کاری مشورتی بنا بر ضرورت به منظور توسعه و پیشبرد فعالیت‌های کمیتهٔ صلــح به طور انتسابی ایجـــاد شده و امور محوله را در مشوره و همکاری با هیأت مدیره به پیش می‌برند.
  3. کمیته‌های کاری-مشورتی کمیتهٔ صلح توسط روسای كميته ها و معاونين كميته ها اداره ميشوند. این کمیته ها در بدو امر عبارت اند از:
    1. کمیتهٔ روابط خارجی (تماس ها و مذاکرات صلح)
    2. کمیتهٔ دفاع از حقوق بشر (منجمله حقوق زنان، دختران، و کودکان)
    3. کمیتهٔ جلب منابع مادی و اعانه ها
    4. کمیتهٔ مطالعه، پلان گذاری، و تحقق امور بازسازی در افغانستان
    5. کمیته امور نشرات، تبلیغات صلح، و مطبوعات/ فرهنگ و تاريخ
  4. کمیته‌های کاری اقدامات، برنامه ها، گزارشات، پیشنهادات، و مشورت‌های مسلکی خــود را به منظور اجراآت و به صورت تحریری در اختیار هیئت مدیره قرار می‌دهند.
  5. هیئت مدیره این اسناد را مطالعه و پس از تصویب، در صورت ضرورت، غرض اجراآت عملی به مدیر عامل محول می‌دارد.
vii.          اعضـــای افتخـــــاری (Honorary Members):

  1. کمیتهٔ صلح، شرکت دوستان و علاقمندان خارجی افغانستان و مردم آن را در این کمیته خوش آمدید گفته و تشویق می‌کند.
  2. کمیتهٔ صلح به آن عده افغان هایی که توانایی پرداخت حق العضویت کمیته را ندارند ولـی به اهداف و فعالیت‌های کمیته علاقمند بوده و عملاً در راه تحقق آن ها قدم بر می‌دارند، عضویت افتخاری اعطا می‌کند.
  3. اعضای افتخاری کمیتهٔ صلح از پرداخت حق العضویت و شرکت روزمره در فعالیت‌های کمیته معاف اند.
  4. کمیتهٔ صلــح به آنـــانی که در راه دفاع از حقوق بشر، حقوق زنان و کودکان و احیای صلح دوامدار، و تشکیل دولت عادل و فراگیر در افغانستان نظراً و عملاً قدم بر میدارند، عضویت افتخاری اعطـــا می‌کند و از قدم‌های آن ها در این راستـا به اشکــال مختلــف قــدردانی می‌نماید. کمیتهٔ صلح از چنین شخصیت ها توسط انعقاد مجالس اختصاصی و اعطای جایزهٔ صلح افغانستان تجلیل به عمل می‌آورد. بدین منظور، کمیتهٔ صلح سه شخصیت برازندهٔ افغان و یا غیرافعان را نامزد و انتخاب می‌نماید.
و- نمایندگی‌های کمیتۀ صلح:

نماینــدگــی‌های کمیتــهٔ صلــح در افغانستان و سایر کشورها و شهرهای مختلف جهان به فعالیت می‌پردازند و امــور مــربوطهٔ خود را مطابق به اصول مندرج در اساسنامه و مرامنامهٔ کمیته بــه پیش می‌بــرند. گشــایش نمــایندگی ها تابع علاقمندی بالفعل اعضا، و تصمیم هیئت مدیرهٔ  کمیته صلح می‌باشد. نمایندگی‌های کمیتهٔ صلح مؤظف اند تا راپور سالانهٔ  فعالیت ها و دخل و خرچ اعانات دریافت شدهٔ خود را غرض آگاهی و تصویب شورای عالی در اختیار هیئت مدیره قرار دهند. نمایندگی‌های کمیتهٔ صلح، در صــورت داشتــن توانــایی مــالی، در امر تقویت بنیهٔ مالی کمیته در سطح مرکزی کمک می‌کنند. مسئولیت‌های قانونی فعالیت ها و دخل و خرچ نمایندگی ها به عهــدهٔ رهبری محلی آن ها است. امور نمایندگی ها توسط اعضای محلی آن ها بازرسی و نظارت می‌شود. همه اعضای نمایندگی‌های کمیتهٔ صلح، ساکن در کشــورها و شهر‌های مختلف جهان، عضو شورای عالی کمیتهٔ صلح شمرده می‌شوند. این اعضا در مجــالس سالانه و فوق العادهٔ شورای عالی شرکت و اظهار نظــر نموده، و همانند سایر اعضأ، پس از دو سال عضویت در کمیته، در رقابت‌های انتخاباتی اعضــای هیئت مدیره شرکت می‌کنند. دوری  مسافه، در صورت دسترسی به مهارت‌های انترنیتی و تکنولوژی معلومــاتی (IT)، مــانع شــرکت در هیــئت مــدیره و سهمــگیری اعضــا در تصامیم کمیته صلح شده نمی تواند.

ز- تاریخ اعتبار، تعدیل اساسنامه و ختم کار کمیتهٔ صلح

  1. این اساسنامه از تاریخ تصویب آن (۲۹ماه می‌سال ۲۰۲۲) توسط هیئت مدیرهٔ کمیتهٔ صلح مدار اعتبار می‌باشد.
  2. تعــدیل مواد اساسنامهٔ کمیتهٔ صلح بنابر نیازهای زمان و اوضاع متحول افغانستــان و جهــان، با اکثــریت شصــت درصدی آرای شورایعالی صورت می‌گیرد.
  3. پیشنهاد تعدیل مواد اساسنامه توسط هیئت مدیرهٔ کمیته و یا شورای عالی آن به عمل آمــده و بــه رأی شورای عالی گذاشته می‌شود. پیشنهاد تعدیل باید در جلسه سالانهٔ شورای عالی مطرح و توسط اکثریت اعضأ (۵۰ درصد + ۱) تأئید شود.
  4. در صورتی که اکثریت (۶۰ در صد) اعضای مجمع عمومی کمیتهٔ صلح خواهان انحلال کمیته شوند، دارایی‌های موجود کمیته به هلال احمر افغانستان و یا سازمان مشابه دیگری انتقال یافته و کمیته پس از تصفیه حسابات، مطابق با قانون ایالات متحده، منحل خواهد شد.
ح- شعار کمیتهٔ صلح

صلح در پندار

صلح در گفتار

صلح در کردار