Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

پالیسی نشراتی

راهکارها و معیار‌های نشراتی ویب‌سایت کمیته صلح افغانستان

 

معرفی

کمیتهٔ صلح افغانستان سازمان غیرانتفاعی و مستقلی است که بر پایهٔ تعهد خلل‌ناپذیر به حیات اجتماعی صلح‌آمیز، آفاقیت و آزادی در اندیشه، و پابندی به نظام سیاسی-اجتماعی فراگیر و همه‌شمول در افغانستان بنیان گذاشته شده است. فعالیت‌های کمیتهٔ صلح در همنوایی با این تعهد، و با استفاده از وسایل و شیوه‌های مبارزاتی مدنی، در جهت تأمین اهداف آتی در افغانستان در عمل پیاده می‌شوند:

·       استقرار صلح دایمی

·       تحکیم وحدت ملی

·       تقویت همدیگرپذیری سیاسی/فرهنگی

·       دفاع از حقوق زنان و کودکان

·       ترویج گفتمان مدنی و توسعهٔ آگاهی عامه

·       گسترش تعلیم و تربیهٔ معاصر

·       تأمین پیشرفت اجتماعی-اقتصادی

·       کمک در راه فراهم آوری زمینه‌های حکومتداری انتخابی و سالم در کشور.

با تعقیب این اهداف اساسی، کمیتهٔ صلح نقش اخلاقی/ملی خود را در جهت بهبود رفاه عامه، تحکیم حیات صلح‌آمیز، تأمین انکشاف اقتصادی، و تقویت همدلی ملی و وفاق اجتماعی در افغانستان ایفا می‌کند. کلیه فعالیت‌های کمیتهٔ صلح بر دو هدف عمدهٔ آتی تمرکز یافته اند: ۱) شناسایی علمی و دقیق علل و عوامل جنگ و خشونت در افغانستان؛ و ۲) جستجوی راه‌های التیام آفات بزرگ بشری ای که جنگ و خشونت در چهل سال اخیر برای کشور و مردم ما به ارمغان آورده است.

با توجه جدی و تعهد خلل‌ناپذیر به آرمان‌های فوق، ویبسایت کمیتهٔ صلح افغانستان سعی می‌ورزد تا مطالب و محتویاتی را عرضه نماید که از یک سو دقیق و آموزند باشند، و از سوی دیگر، تنوع مردمی/فرهنگی/جهان بینی جمعیت‌های ساکن در افغانستان را به تصویر کشند. ما در این ویبسایت، افغانستان را نه از یک دیدگاه خاص (تک گروهی)، بلکه از دیدگاه‌های متعدد و متنوع مردمان آن، به حیث یک ملت همدل و سرزمین تاریخی واحد، معرفی می‌کنیم. ما تنوع مردمی خود را به مثابهٔ سرمایهٔ عظیم کشور خود می‌پنداریم و در پرتو فروزان مشعل «وحدت در تنوع» به سوی آیندهٔ بهتر گام بر می‌داریم.

ما از دریافت مقالات تحقیقی، تحلیل ها، تبصره ها، و نظریات در بارهٔ اجتماع، سیاست، دولت، اقتصاد، تاریخ، فرهنگ، السنه، موسیقی، ادبیات، و سایر جنبه‌های حیات مردم افغانستان استقبال می‌کنیم. معذالک، ما مواد دریافت شده را محض در صورتی به نشر می‌سپاریم که از سوی منابع، نویسندگان، و متفکرین قابل اعتبار به ما ارسال شوند و در راستای تقویت داعیه‌های وحدت، صلح و وفاق اجتماعی کمک نمایند. این ویبسایت به زبان‌های سه گانهٔ انگلیسی، پشتو و فارسی به نشر می‌رسد.

ما به اصل مناظرهٔ مدنی ای که از مشاجرات شخصی و گروهی احتراز می‌ورزد پابندیم. ما در راه تقویت گفتمانی که در مسیر رسیدن به افغانستان مبری از جنگ، بی عدالتی، تبعیض، زن ستیزی، و ترس از یکدیگر گام بر می‌دارد، حرکت می‌کنیم و به افغانستانی که خانهٔ امن و دوست داشتنی برای همهٔ ساکنان این سرزمین باستانی است، عشق می‌ورزیم.

هیئت تحریر ویبسایت کمیتهٔ صلح افغانستان، انتشار مقالات و مطالب دریافت شده را بر اساس راهکارها و معیار‌های ذیل مورد بررسی قرار داده و در مورد نشر آن‌ها تصمیم اتخاذ می‌کند:

الف) راهکارهای نشراتی

 

1.    ما مطالبی را به نشر می‌سپاریم که با اهداف کمیتهٔ صلح همخوان باشند. این اهداف شامل اند بر: تأمین صلح پایدار، تحقق همآهنگی/وفاق اجتماعی، و تأمین رفاه عامه در افغانستان.

2.    ما مطالبی را منتشر می‌کنیم که ارزش معلوماتی داشته و به افزایش آگاهی عامه در مورد افغانستان کمک می‌کنند.

3.    ما از حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و کودکان در افغانستان دفاع می‌کنیم.

4.    ما مطالبی را به نشر می‌سپاریم که دقیق، حاوی معلومات مفید، و آفاقی بوده و با اصل صلح در پندار و صلح در گفتارهمخوان باشند.

5.    ما مطالبی را که با هدف اساسی تقویت صلح در افغانستان در مغایرت قرار داشته و منبع آن نامعلوم و مشکوک باشد به نشر نمی سپاریم.

6.    آثاری که عفت قلم و نکویی زبان را مراعات نکرده و موجب دشمنی و نفرت شوند، به چاپ نخواهند رسید.

7.    ما تنها آثاری را به نشر خواهیم سپرد که معیارهای ضروری لسان، نقطه گذاری، و ساختار نوشتارهای علمی/ادبی را مراعات نمایند.

8.    ما از نشر مطالبی که اشخاص و گروه‌های ساکن در افغانستان و یا خارج از آن را مورد هتک حرمت قرار می‌دهند، جداً معذرت می‌خواهیم.

9.    ما این حق را برای خود حفظ می‌کنیم که مطالب و معلومات رسیده را رد، اصلاح، و یا به منظور بهبود افاده، ویرایش کنیم.

10.   ویب سایت کمیتهٔ صلح مطالب و محتویاتی را که با مذاهب و عنعنات مردم افغانستان مغایر باشند، به نشر نخواهد سپرد.

11.  ما نوشته‌های انتقادی نویسندگان اکادیمیک و شناخته شده را در صورتی که از حملات شخصی و اشارات توهین‌آمیز به اشخاص و گروه‌ها مبرا باشند، پس از دقت لازم، به چاپ می‌سپاریم.

12.   مقالاتی که در ویب سایت کمیتهٔ صلح به نشر می‌رسند، نظرات و تحلیل‌های نگارندگان خود را منعکس می‌سازند، مگر اینکه تحت عنوان دیدگاه‌های کمیتهٔ صلح به نشر رسیده باشند. مسئولیت صحت و یا سقم آثار دریافت شده از خارج کمیته به عهدهٔ نویسندگان آن‌ها است.

ب) معیارهای انتخاب مقالات به منظور چاپ:

1.    تازگی مطلب (کوشش می‌شود از چاپ مجدد آثاری که در منابع دیگر به چاپ رسیده اند جلوگیری به عمل آید).

2.    سازگاری مطالب مورد بحث با اساسنامه و مرامنامهٔ کمیتهٔ صلح.

3.     صحت، آفاقیت، و سازگاری داخلی محتوای اثر.

4.    نام و آدرس انترنیتی نویسنده.

5.    سلامت تحلیلی و صحت ارقام احصایوی و حوادث/مباحث تاریخی.

6.    ارزش تعلیمی/معلوماتی آثار دریافت شده.

7.    طول نوشته (۱۵۰۰ کلمه و یا کم تر از آن ترجیح داده می‌شود).

8.    کیفیت گرامری و شیوهٔ نگارش.

9.    آفاقیت و صحت مطالب و نحوهٔ ارائهٔ آن ها.

10. اهمیت نوشته برای تقویت صلح و همآهنگی اجتماعی در افغانستان.

11. سازگاری نوشته با اصول قبول شدهٔ اظهار حقایق، آزادی بیان، و صداقت فکری نویسنده.

12.  اهمیت و مناسبت نوشته در ارتباط با مسایل امروز و فردای افغانستان و بموقع بودن مطلب.